Zubni implantati

Zubni implantati se ugrađuju u čeljusnu kost sa svrhom da nadomjesti korijen prirodnog zuba.Već kod nedostatka jednog zuba, ugradnjom zubnog implantata omogućuje se izrada novog zuba bez da se bruse susjedni prirodni zubi. Nadalje, zubni implantati se koriste kod nedostatka većeg broja zubi kada služe kao nosači zubnog mosta.

Zubni most je moguće izraditi na implantatima ili na prirodnim zubima u kombinaciji s implantatima. Često puta se ugradnjom samo jednog implantata omogućuje izrada zubnog mosta.

Zubni implantati i proteze

Kada nije moguće izraditi fiksni protetski rad (koji se ne skida), zubni implantati služe kao držači zubne proteze. Zubna proteza na implantatima odlikuje se puno većom stabilnošću, a pacijent nema osjećaj nesigurnosti da bi se zubna proteza mogla pomaknuti s ležišta. U donjoj čeljsuti dovoljna je ugradnja dva implantata koji su pomoću držača-lokatora povezani sa zubnom protezom. Iako se gornja totalna proteza pmoću vakuuma odlikuje dobrim držanjem i stabilnošću, ugradnjom zubnih implantata moguće je smanjiti površinu koju proteza prekriva, osobito u području nepca. To je velika pomoć pacijentima koji imaj jak nadražaj na povraćanje i teško podnose totalnu zubnu protezu u punoj veličini.

Zubni implantati Preduvjeti za ugradnju zubnih (dentalnih) implantata

Osim općeg zdravstvenog stanja pacijenta, osnovni preduvjet za uspjeh ugradnje implantata su volumen i gustoća čeljusne kosti. Kliničkim pregledom i rentgenskim snimanjem čeljusti (ortopan) procjenjuje se postojanje uvjeta za ugradnju implantata. Danas je na raspolaganju i trodimenzionalno 3-D snimanje čeljusti kojim se može sa vrlo visokom sigurnošću procijeniti uspjeh ugradnje i potreba za eventualnim dodatnim zahvatima kao što su ugradnja umjetne kosti, podizanje dna maksilarnog sinusa.

Prednosti zubnih implantata

Osim osnovne svrhe ugradnje zubnih implantata, a to je izrada novih zubi, oni imaju jako pozitivno djelovanje na čeljusnu kost. Prijenosom sila preko implantata kost je fiziološki opterećena i na taj se način spriječava odumiranje i nestajanje čeljusne kosti, kao što je slučaj kod područja čeljusti koja su duže vrijeme bez zuba.

U stomatološkoj ordinaciji koristimo zubne implantate Astra Tech EV

Imate pitanje?
Naši doktori odgovorit će u najkraćem roku.

    Ako imate RTG snimak, pošaljite nam ga uz upit

    Imate pitanje?
    Naši doktori odgovorit će u najkraćem roku.

      Ako imate RTG snimak, pošaljite nam ga uz upit